Heet uw klant van harte welkom

Bent u blij met de klanten die uw bedrijf bezoeken?
Ja, natuurlijk! Maar weten zij dat ook?!

Uiteraard hoeft u het niet te overdrijven, dat is zelfs af te raden, maar een simpel (gemeend!) welkom waarbij u de klant bij naam aanspreekt en waaruit uw waardering blijkt, wordt zéér op prijs gesteld. De klant heeft immers de moeite genomen om uw bedrijf te bezoeken -en niet dat van uw concurrent- dat mag best gewaardeerd worden.

Helaas kom ik in de praktijk nog wel eens situaties tegen waaruit die waardering voor de klant niet blijkt. Een receptionist die nog nét even dat ene telefoontje moet plegen op het moment dat de klant binnenstapt. een verkoper die precies op het moment dat er een (werkplaats)klant de showroom binnenstapt het kantoor induikt om uitgebreid met zijn collegae te “overleggen”. Een medewerker die met een halve boterham in zijn mond de klant aanspreekt met een blik van “wat kom je doen, ik ben aan het eten”, terwijl de klant zijn eigen lunchpauze heeft opgeofferd om bij u langs te komen.

Ben u bewust van uw gedrag ten opzichte van klanten, zij betalen immers uw salaris, dus een blijk van waardering is op zijn plaats.

Onderstaand een door T-mobile op Heathrow Airport georganiseerde “flashmob” om de nietsvermoedende passagiers een hartelijk welkom (thuis) te heten…

De reacties vanuit het publiek zeggen genoeg, u kunt er van op aan dat zij de boodschap zeer enthousiast overbrengen. Een heel leger nieuwe ambassadeurs / promoters van uw bedrijf  is geboren!

Hartelijk welkom op mijn website, uw bezoek wordt zeer gewaardeerd, ik wens u veel leesplezier!

John Smits